ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΡΩΤΑΣ , ΜΟΥΣΙΚΗ , ΠΟΙΗΣΗ .

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΡΩΤΑΣ , ΜΟΥΣΙΚΗ , ΠΟΙΗΣΗ  .

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014





Η Κυρά του βυθού .

Σέντνα ..θήλεια θεότητα των Εσκιμώων κατοικεί στα βάθη του  παγωμένου ωκεανού. Κάποτε ήταν θνητή τώρα είναι θεά του νερού …. Αποδίδει  Δικαιοσύνη όταν οι άνθρωποι δεν σέβονται την θάλασσα και τα πλάσματα της.  Όταν η θάλασσα βάφεται  κόκκινη από το αίμα των δελφινιών , όταν δηλητηριάζονται τα νερά η Σέντνα απαντά με τρικυμιές και ναυάγια .




 Έδωσε τ ‘ όνομα της στον πιο απομακρυσμένο , μέχρι στιγμής.. πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος . Ο μυστηριώδης πλανήτης Σέντνα που συνορεύει με τον Πλούτωνα και το ερεβώδες σύμπαν ανακαλύφθηκε τον Νοέμβριο του 2003 . Η ανακάλυψη ενός πλανήτη συνοδεύεται από την εμφάνιση των ποιοτήτων του στον πλανήτη Γη ..Τον Δεκέμβριο , έγινε μια μεγάλη θαλασσιά καταστροφή στην Ασία , το τσουναμι .

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές του μύθου της Σέντνα. Το βέβαιο είναι ότι την έριξαν στον παγωμένο ωκεανό και εκείνη πιάστηκε από την βάρκα για να σωθεί .. Τότε χτύπησαν τα δάκτυλα της με τα κουπιά ..Τα δακτυλάκια της έγιναν δελφίνια , φώκες.. και η Σέντνα μεταφέρθηκε ολοζώντανη στα βάθη της θάλασσας ..Όταν το φως διαθλάται μέσα στο νερό σε μικρές χρυσές φυσαλίδες εκείνη παρατηρει..Προστατευει τα πλάσματα του βυθού και τα νερά .

Ο μύθος περιέχει μια κωδικοποιημένη αλήθεια . Η Θεια Δύναμις επέτρεψε να ονομαστεί ένας μακρινός πλανήτης με τ ’ όνομα αυτής της κοπέλας .‘’ Η ονοματοδωσια των όντων ουκ εστίν τυχαία ’’ ... Απόδειξη ότι αυτός ο μύθος κρύβει μια μεγάλη αλήθεια ...







All rights reserved.’’ TO ELLINIKO KALOKAIRI EROTAS , MOUSIKI , POIHSH ’’ 23:20 GMT , April 4 2014 .